ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

είναι τιμή και χαρά μου να σας προσκαλέσω στο 17o Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand, στην Αθήνα.

Το 17o Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο που έχει τίτλο «Precision Orthodontics», είναι μια διοργάνωση της Εταιρείας Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.) και για 11η συνεχή χρονιά έχουμε με την πολύτιμη στήριξη της Ορθοδοντικής Εταιρείας Κύπρου (Ο.Ε.Κ.) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Γλωσσικής Ορθοδοντικής (ΕΛ.Ε.Γ.Ο.) & Ελληνικής Εταιρείας Ορθοδοντικών Ναρθήκων (Ε.Ε.Ο.Ν.).

Στο 17o Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο, έχουν προσκληθει ως ομιλητές συνάδελφοι διακεκριμένοι παγκόσμια είτε ως κλινικοί είτε ως ακαδημαικοί-ερευνητές. Στο 17ο Π.Ο.Σ., θα συνεχιστεί ο θεσμός της παρουσίασης ελεύθερων ανακοινώσεων & επιτοίχιων παρουσιάσεων, που τραβούν το επιστημονικό ενδιαφέρον των συνέδρων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και σεμινάριο για βοηθούς οδοντιατρείου.

Η πλούσια έκθεση ορθοδοντικών & οδοντιατρικών προϊόντων θα είναι ανοικτή όπως πάντα για όλη τη διάρκεια του συνεδρίου δίνοντας έτσι  τη δυνατότητα στους συναδέλφους να ενημερωθούν για όλα τα νέα προϊόντα και τις προσφορές.

Η Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. συμπληρώνει σχεδόν 35 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης συνεδριακής παρουσίας. Με συσσωρευμένη πλέον επιστημονική γνώση και πείρα ξανα-ανακαλύπτουμε  τα σοφά επιστημονικά ευρήματα των μεγάλων δασκάλων της Ορθοδoντικής και αντικρύζουμε την επιστήμη μας υπό το φως της νέας καινοτόμου τεχνολογίας και των πρωτοποριακών ψηφιακών εργαλείων.

Το 17ο Συνέδριο θα θέσει ερωτήματα και θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τη θεματολογία του «Precision Orthodontics», μιας αναδυόμενης προσέγγισης της Ιατρικής Ακριβείας (Precision Medicine).

Στο συνέδριο θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία, μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, να συναντηθούμε από κοντά. Έχουμε άλλωστε τόσα πολλά να πούμε για ορθοδοντική, επιστήμη, επιτυχίες, αποτυχίες. Είναι επίσης μια σπουδαία ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους νέους συναδέλφους μας.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι συναρπαστικό όπως άλλωστε και η ίδια η πόλη της Αθήνας.

Σας περιμένουμε λοιπόν.

Καθ. Έφη Μπάσδρα
Πρόεδρος Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλώ στο 17ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023. Το Συνέδριο είναι μια διοργάνωση της Εταιρείας Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας με την πολύτιμη αρωγή της Ορθοδοντικής Εταιρείας Κύπρου, της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοδοντικών Ναρθήκων και της Ελληνικής Εταιρείας Γλωσσικής Ορθοδοντικής.

Το κύριο θέμα του συνεδρίου είναι “Precision Orthodontics”. Σε μια εποχή που η ορθοδοντική οφείλει να βασίζεται σε στέρεες επιστημονικές βάσεις και στην θεραπεία μετά από τεκμηρίωση, η καινοτόμος προσέγγιση της εξατομίκευσης και η στοχευμένη θεραπεία με βάση τα γονίδια, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής κρίνεται επιτακτική.

Η οργανωτική επιτροπή έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό επιστημονικό πρόγραμμα προσκαλώντας διακεκριμένους συναδέλφους, κλινικούς και ακαδημαϊκούς ερευνητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και διεθνώς. Το συνέδριο περιλαμβάνει προσυνεδριακό και μετασυνεδριακό σεμινάριο με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες και όλα τα νέα και ενδιαφέροντα γύρω από την τεχνική των διαφανών ναρθήκων. Αναδεικνύοντας, για ακόμη μια φορά, τον καίριο ρόλο των εξειδικευμένων κλινικών βοηθών, έχουμε προγραμματίσει μια σειρά κλινικών σεμιναρίων που αφορούν τους πολύτιμους συνεργάτες ενός ορθοδοντικού ιατρείου. Η επιστημονική επιτροπή έχει προτείνει αξιόλογες προφορικές και επιτυχείς εισηγήσεις κλινικών και ερευνητικών θεμάτων οι οποίες και θα παρουσιαστούν στο συνέδριο.

Το συνέδριο πλαισιώνει μια ευρεία και πλούσια έκθεση ορθοδοντικών και οδοντιατρικών προϊόντων, ανοικτή καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, έτσι ώστε να δίνεται απρόσκοπτα η δυνατότητα επισκέψεων στους συναδέλφους.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η μετάβαση είναι πολύ εύκολη λόγω του γειτονικού σταθμού μετρό, ενώ ιστορικές γειτονιές της Αθήνας όπως ο Κεραμικός, το Γκάζι και το Μεταξουργείο προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση και γαστριμαργικές απολαύσεις. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας υπέροχος ζεστός μήνας στην Ελλάδα και οι σύνεδροι μπορούν να επισκεφτούν κάποιο από τα κοντινά πανέμορφα νησιά ή να εκδράμουν στην ηπειρωτική χώρα.

Σας περιμένουμε λοιπόν σε ένα συναρπαστικό συνέδριο με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και πολλά δρώμενα. Ανυπομονώ να σας δω στην Αθήνα για να πάμε όλοι μαζί την ορθοδοντική πολλά βήματα μπροστά!

Δρ. Δημήτρης Κωνσταντώνης
Πρόεδρος Ο.Ε. 17ου Π.Ο.Σ.

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΡΙΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Το μεγαλύτερο ορθοδοντικό γεγονός στην Ελλάδα είναι προ των πυλών! 

Ελάτε στο 17ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο για να στηρίξετε την Εταιρεία που σας στηρίζει!

 

  • συναντήσετε τους συναδέλφους σας Έλληνες κλινικούς ορθοδοντικούς που αντιπροσωπεύουν μια από τις πιο δυναμικές ομάδες ορθοδοντικών στον κόσμο. Συναδέλφους με τους οποίους μοιράζεστε τις ίδιες επιτυχίες, προκλήσεις και ανησυχίες για το μέλλον της επιστήμης και του επαγγέλματος μας. 
  • παρακολουθήσετε τις εξαιρετικές ομιλίες διακεκριμένων ορθοδοντικών που είναι κλινικοί και ακαδημαϊκοί ερευνητές, από την Ελλάδα και πολλές χώρες του κόσμου. Μάθετε όλες τις νέες εξελίξεις στην επιστήμη μας και απολαύστε τις γνώσεις και προτάσεις των ομιλητών. 
  • συμμετάσχετε στο προσυνεδριακό και μετασυνεδριακό σεμινάριο με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες και όλα τα νέα και ενδιαφέροντα γύρω από την τεχνική των διαφανών ναρθήκων. 
  • προσφέρετε την αναγκαία επιμόρφωση και συνεχή εκπαίδευση στους πολύτιμους συνεργάτες/βοηθούς ενός ορθοδοντικού ιατρείου μέσα από μια σειρά κλινικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων σύγχρονου marketing. 
  • επισκεφτείτε την έκθεση ορθοδοντικών και οδοντιατρικών προϊόντων που θα είναι ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου για να δείτε από κοντά τα νέα προϊόντα και όλη την τεχνολογία αιχμής της σημερινής ορθοδοντικής. 
  • διασκεδάστε στο Gala dinner που θα γίνει στο roof top του ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη και ένα εξαιρετικό μενού. Θα μοιραστούμε ξένοιαστες στιγμές χαλάρωσης και θα προγραμματίσουμε νέες συναντήσεις. 
  • απολαύστε την Αθήνα, μια πόλη συναρπαστική γεμάτη ιστορία, μουσεία, αναρίθμητες γειτονιές αλλά και ατελείωτες ευκαιρίες για αγορές, διασκέδαση και γαστριμαργικές απολαύσεις. Με το σταθμό μετρό ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens η περιήγηση στην πόλη είναι πολύ εύκολη ενώ ο Σεπτέμβριος που είναι υπέροχος ζεστός μήνας προσφέρεται για εκδρομές στα κοντινά νησιά ή στην ηπειρωτική χώρα.